En nog een WordPress site

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden  (14-01-2014)

Mr Ir. J.M. van Eck, Breedvennen 60, 5595 DG, Leende.
KvK Eindhoven, nummer 17086529; BTW nummer NL017584589B01

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle verbintenissen tussen Mr Ir. J.M. van Eck, nader te noemen Mr van Eck en cliënt, inclusief de buitencontractuele. Toepasselijkheid van algemene voorwaarden van derden wordt uitgesloten.
  2. Derden kunnen geen rechten ontlenen aan door Mr van Eck bereikte resultaten, tenzij dat schriftelijk is gegarandeerd. De cliënt vrijwaart de jurist tegen alle aanspraken van derden.
  3. Het staat Mr van Eck vrij opdrachten uit te laten voeren door kundige derden. Op deze Algemene Voorwaarden kunnen zich ook die derden beroepen die direct of indirect op enigerlei wijze bij de dienstverlening door of vanwege Mr van Eck zijn betrokken.
  4. De bedingen in deze algemene voorwaarden hebben tevens betrekking op de personen die zijn betrokken bij de vervulling van de opdrachten en/of personen die enige aansprakelijkheid hebben in dat verband. De uitdrukkelijke of stilzwijgende bedoeling van cliënt, dat werkzaamheden door een bepaalde persoon worden uitgevoerd, doet aan het vorenstaande geen afbreuk.
  5. Alle opdrachten worden met terzijdestelling van de artikelen 7:404, 7:407 lid 2 en 7:409 BW, alsmede 7a:1680 BW, uitsluitend aanvaard en uitgevoerd door of namens Mr van Eck.
  6. Als Mr van Eck aansprakelijk is voor schade bij de uitvoering van een opdracht, is deze beperkt tot het bedrag van het voor deze opdracht ontvangen honorarium over een periode van maximaal één half jaar.
  7. Mr van Eck is nimmer aansprakelijk voor de gevolgen van het door cliënt niet tijdig voldoen van een factuur die betrekking heeft op griffierecht.
  8. Mr van Eck is in elk geval niet aansprakelijk voor eventuele tekortkomingen van derden, waarvoor geen honorarium wordt vergoed, alsmede schade ten gevolge van opschorting van haar werkzaamheden, alsmede gevolgschade en ten slotte schade als gevolg van insolventie van een derde partij.
  9. Mr van Eck is gerechtigd bij de inschakeling van derden namens cliënt een beperking van aansprakelijkheid te aanvaarden; artikel 6:76 BW wordt uitgesloten.
  10. De cliënt is gehouden binnen bekwame tijd te klagen nadat een grond daarvoor bestaat op straffe van verval van recht. In elk geval verjaart iedere aanspraak jegens Mr van Eck na één jaar.
  11. In geval van liquidatie, faillissement, wettelijke schuldsanering, beslaglegging of surseance van betaling van of onder de cliënt worden alle vorderingen op de cliënt direct opeisbaar.
  12. Mr van Eck schort zijn werkzaamheden mogelijk op als een factuur niet tijdig wordt voldaan, alsmede wanneer bij gefinancierde rechtshulp de eigen bijdrage niet tijdig wordt voldaan. Mr van Eck is gerechtigd zich na twee aanmaningen te onttrekken aan de zaak, waarbij de tot dat moment gefactureerde bedragen verschuldigd blijven.
  13. Mr van Eck is gerechtigd van de client de betaling van een voorschot of financiele zekerheid te verlangen.
  14. Bij tussentijdse beëindiging van een opdracht en bij het niet verkrijgen van een toevoeging verwijtbaar aan een cliënt, is deze gehouden diensten en gemaakte kosten te vergoeden.
  15. Ingeval van een gezamenlijk gegeven opdracht zijn de cliënten hoofdelijk verbonden voor de betaling van het factuurbedrag.
  16. De cliënt machtigt Mr van Eck tot automatische bewerking van de persoonsgegevens.
  17. Rechten van intellectuele eigendom, verband houdende met de uitvoering van de overeenkomst, komen uitsluitend aan Mr van Eck toe. Het is de cliënt niet toegestaan producten of diensten, al dan niet door derden te (laten) verveelvoudigen, te openbaren of te exploiteren.
  18. Op iedere verbintenis tussen Mr van Eck en de cliënt is uitsluitend het Nederlandse recht van toepassing.
  19. Geschillen zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te ‘s-Hertogenbosch.
  20. Deze algemene voorwaarden zijn eveneens te raadplegen op www.irvaneckjurist.nl